In veel van mijn projecten was de opslag van (Geo) informatie in een (Geo) database een belangrijk onderdeel. Hiermee heb ik de nodige vaardigheden en ervaring opgedaan met databases, de belangrijkste vorm van informatieopslag in de ICT. Een voorbeeld van Geo informatie is de vorm en ligging van een woning. Aanvullende informatie over deze woning kan dan bijvoorbeeld de eigenaar, het aantal bewoners en de koopprijs zijn.

Bij Esri Nederland heb ik een belangrijke rol gehad bij de ontwikkeling van de GeoBasis Suite, dit is een product van Esri Nederland. Met dit product worden allerlei landelijke basisregistraties in één Geo database opgenomen om de informatie uit deze basisregistraties te combineren. Dit is een goed voorbeeld van een project waarin ik veel heb gewerkt met het opzetten en inrichten van een Geo database.

Ik heb ruime ervaring met twee belangrijke spelers op database gebied, namelijk Oracle en SQL-server. Daarnaast heb ik gewerkt met PostgreSQL, een belangrijke open source database voor het GIS veld. Tevens heb ik veel ervaring in het inrichten en bevragen van een database. Hierbij heb ik ook veel kennis opgedaan van de standaard taal om databases te bevragen, SQL genaamd. Het beheren van de databases zelf, de zogenaamde DBA taak, behoort echter niet tot mijn vaardigheden.

Lichtemissie_NoordOostPolder.jpg