Het past natuurlijk bij een sociaal geograaf om geïnteresseerd te zijn in GIS. Maar naast Sociale Geografie had ik al altijd belangstelling voor de techniek van de ICT en GIS, zo heb ik tijdens mijn studie gewerkt op de helpdesk van het ICT centrum. Ik krijg de meeste energie van werkzaamheden waarbij ik zowel met mensen als met de GIS inhoud bezig ben. Creatief een kaart maken of een technische uitdaging aangaan, dat boeit me allebei. Zo heb ik ook met veel plezier het logo van GeoGraag gemaakt. 

Een combinatie van werkzaamheden is waar ik me bij thuis voel. U vind dit ook terug in mijn ervaring, kennis en vaardigheden die op verschillende vlakken liggen. Een super specialist op één terrein zal ik echter nooit worden, dat past niet bij mij.

Opdrachten waarbij samenwerking centraal staat motiveren mij. Ik wil deze samenwerking aangaan met de opdrachtgever en de inhoudelijk betrokkenen om samen te komen tot een goede oplossing voor het lopende vraagstuk. Dit zijn de opdrachten waar ik graag betrokken ben bij de uitvoering, ik werk dan bijvoorbeeld mee aan de inrichting of ontwikkeling van deze oplossing. Het begeleiden van de test, het documenteren en het opleiden van de eindgebruikers zijn dan ook leuke uitdagingen.

Een prettige werksituatie voor mij ontstaat als alle partijen een gemeenschappelijk belang hebben en daar samen voor gaan. Ook functioneer ik goed in een team waarin een eenheid zit en dat voor een gemeenschappelijk doel gaat. Ik werk minder prettig in projecten die worden gedomineerd door tegengestelde belangen.

Mijn eerste banen in de ICT waren helpdeskmedewerker en docent. Ik merkte toen dat ik het erg leuk vind om ICT over te brengen en er samen mee bezig te zijn. Ik kijk graag samen naar het vraagstuk en ik zie het als een uitdaging om samen tot een goede oplossing te komen. Het boeit me om te zien hoe iedereen leert over elkaars vakgebied.

 

AHN_Salland.jpg