Voordat ik mij gespecialiseerd heb in GIS, heb ik ervaring opgedaan in ICT. In die periode heb ik de basis gelegd voor mijn ICT en GIS kennis. Bij het bedrijf Esri Nederland heb ik veel ervaring opgedaan met de producten van Esri. Als marktleider levert Esri software voor de meeste GIS processen. Bij deze werkgever heb ik veel vaardigheden en kennis opgedaan met:

  • ArcGIS Desktop producten voor het maken van kaarten en het beheren van Geo informatie,
  • ArcGIS Server voor het publiceren van de kaart op het web in de vorm van mapservers,
  • ArcGIS Online, voor het maken van een kaartviewer (op een webpagina) om bijvoorbeeld kaarten van uw organisatie en publieke kaarten te combineren.

Tevens heb ik regelmatig gewerkt met GeoWeb van Lattitude, een pakket voor het beheren van kaartviewers. GeoWeb biedt veel meer mogelijkheden dan ArcGIS Online. Bij veel projecten heb ik gewerkt met FME van Safesoft, een pakket om Geo informatie uit diverse bronnen te combineren in één Geo database. Dit is de basis om de Geo informatie te presenteren binnen en buiten uw organisatie. Ik help uw organisatie graag verder met mijn ervaring en vaardigheden. U vindt een uitgebreidere beschrijving op de pagina GIS software.

Naast de vaardigheden op GIS terrein ben ik door de jaren heen ook regelmatig bezig geweest met vaardigheden om een project op te zetten en om deze te begeleiden. Zo heb ik kennis en ervaring opgedaan in informatie analyse, projectleiding, test management en diverse software ontwikkel methodieken. Ik heb ook ICT onderwijs gedoceerd op de universiteit en ik ben tijdens mijn studie begonnen op een helpdesk. Kijk op Begeleiding, communicatie en methodiek om hier meer over te lezen.

Een centraal onderdeel van veel GIS systemen is de achterliggende database. Ik heb veel ervaring opgedaan in het maken van (Geo) database en het informatie verzamelen uit zo'n database, zie verder de pagina Geo databases. Voor de presentatie van de Geo informatie in de vorm van een kaart wordt het web veel gebruikt. De bijbehorende web technologie heb ik ook regelmatig gebruikt bij GIS en ICT projecten. Mijn ervaring ligt op het terrein van de webpagina zelf, de bijbehorende opmaak en de programmeercode om de webpagina dynamisch te maken. Daarnaast ben ik bezig geweest met de software om de webserver zelf te beheren en met Content Management Systemen, die worden gebruikt om websites te beheren. De standaard voor de uitwisseling van informatie op het web, XML, heb ik gebruikt bij allerlei werkzaamheden. Hierbij kunt u denken aan XML vormen voor data uitwisseling, voor het configureren van diverse applicaties of voor het uitwisselen van metadata. Op de pagina Web technologie vind u meer informatie hierover.

In Nederland is een goede ontwikkeling gaande waarin steeds meer (Geo) informatie wordt ontsloten via de Landelijke basisregistraties. Verschillende soorten informatie, veelal openbaar, kunnen op een eenduidige manier worden geraadpleegd en gecombineerd met de informatie van uw organisatie. Bij diverse werkzaamheden heb ik me verdiept in vele landelijke basisregistraties. Ik kan op dit vlak de nodige ondersteuning bieden, zie de pagina Landelijke basisregistraties voor meer details hierover. Internationaal bestaan de diverse standaarden voor de Geo informatie en de bijbehorende presentatie in kaartvorm. Ook met deze open GIS standaarden heb ik de nodige ervaring opgedaan die ik graag wil inzetten. Op de pagina open GIS standaarden vind u meer informatie hierover.

 

Venetie.jpg